În timp ce Igor Dodon vrea o integrare mai aprofundată cu Rusia, Moscova vrea să renunţe încă la o structură din cadrul CSI
Sursa foto:Stiriletvr Vizualizari:

În timp ce Igor Dodon vrea o integrare mai aprofundată cu Rusia, Moscova vrea să renunţe încă la o structură din cadrul CSI

Federaţia Rusă nu este de acord să mai colaboreze cu Comitetul Interstatal de Aviaţie, un organism de supraveghere şi coordonare a aviaţiei civile din CSI, creat la finele anului 1991.

Moscova a invitat deja cele zece ţări, ce fac parte sau au statut de observatori la Uniunea Euroasiatică, să participe şi la crearea unei noi structuri care să deţină competenţele Comitetului Interstatal de Aviaţie (IAC) pentru a investiga accidentele aviatice, notează mold-street.com.

Noua structură, dacă va fi aprobată şi de alte ţări din fosta URSS, poate începe activitatea în anul 2018. Acest lucru va permite Federaţiei Ruse să se retragă din IAC, cu care a avut în ultimii doi ani, relaţii tensionate.

Maxim Sokolov, Ministrul Transporturilor al Federaţiei Ruse a anunţat deja că a transmis membrilor Uniunii Euroasiatice proiectul Acordului interguvernamental privind crearea unei noi structuri pentru investigarea accidentelor.

Potrivit ministrului rus, despre crearea noii structuri s-a discutat şi în cadrul ultimei reuniuni a miniştrilor transporturilor din spaţiul CSI, care a avut loc la Astana.

În acelaşi timp, Ministerul rus al Transporturilor nu insistă să fie stopată participarea altor state la această structură după crearea noii agenţii.

Similare