În stare de ebrietate chiar de dimineaţă şi cu viteza peste limită. INP, cu ochii pe şoferii nedesciplinaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În stare de ebrietate chiar de dimineaţă şi cu viteza peste limită. INP, cu ochii pe şoferii nedesciplinaţi

În stare de ebrietate chiar de dimineaţă şi cu viteza peste limită. Poliţiştii de patrulare au creat filtre pentru reducerea numărului de încălcări comise de şoferi.

Pe parcursul zilei de ieri, în două sectoare ale capitalei au fost organizate filtre pentru depistarea şoferilor care încalcă Regulamentul Circulaţiei rutiere şi dacă au făcut-o anterior.

Astfel, circa 160 de şoferi au fost traşi pe dreapta şi verificaţi prin intermediul aplicaţiei E-DATA. Dintre aceştia 84 s-au ales cu procese-verbale în urma încălcărilor depistate de camerele de supraveghere.

Cele mai frecvente abateri sunt depăşirea limitei de viteză, ignorarea semnelor de interzicere a semaforului şi nerespectarea marcajelor rutiere.

Deasemenea prin filtru a fost depistat şi un şofer care circula fiind în stare de ebrietate. Supus testului alcoolscopic, acesta avea 0,73 mg/l alcool în aerul expirat.
Totodată, 28 de conducători au primit citaţii de prezentare la CUMC, iar cei cu centurile de siguranţă necuplate au fost avertizaţi despre riscuri.

Operaţiunea are scopul de a creşte gradul de siguranţă în trafic şi responsabilizarea şoferilor cu privire la pericolele la care se expun şi îi implică pe ceilalţi participanţi la trafic. Astfel de acţiuni sunt organizate atât în municipiul Chişinău, cât şi pe întreg teritoriul ţării.

Similare
RECOMANDĂRI