Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În satul Tabăra au fost omagiaţi ostaşii români căzuţi în cele două războaie mondiale

Flori şi recunoştinţă pentru eroii căzuţi la datorie în cele două războaie mondiale. Zeci de oameni au venit astăzi la Cimitirul de Onoare a Eroilor români din satul Tabăra, pentru a-i comemora şi a le cinsti memoria. Cimitirul de pe colinele Orheiului a fost reabilitat de statul român.

Zeci de oameni, de la mic la mare au venit astăzi în dealul din satul Tabăra. Cimitirul de Onoare a Eroilor români este locul de veci a peste 100 de ostaşi căzuţi la datorie. A fost restaurat şi reinaugurat cu susţinerea financiară a Ministerul Apărării Naţionale al României. 
 
Printre zecile de oameni dornici să vorbească despre înaintaşi care s-au jertfit a fost şi Raisa Bîrnaz. Este profesoară de muzică si promovează în rândul copiilor dragostea pentru tot ce este sfânt neamului. Femeia cunoaşte istoria acelor vremuri grele de la părinţii săi.

La cimitir a venit şi unicul veteran de război de prin părţile Orheiului. Vasile Moraru are 94 de ani şi îşi aminteşte cu durere războiul.

Cimitirul din Tabăra a devenit un loc de reculegere pentru toţi cei cu suflet românesc. Sătenii sunt bucuroşi că locul de veci a zeci de eroi nu a rămas pângărit.
Similare
RECOMANDĂRI