Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova doar 54% din populaţie este conectată la reţeaua de apă

În Republica Moldova puţin peste jumatate din populaţie este conectată la reţeaua de apă potabilă. În zonele rurale, unde se află mai mult de patru cincimi din populaţie, numai 36 la sută din gospodării primesc apă de calitate la robinet.

Acum, datorită Proiectului Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Republica Moldova, oamenii din tot mai multe localităţi se bucură de alimentarea cu apă potabila. Până acum mai bine de un deceniu, oamenii din Cărpineni nu aveau acces la apă potabilă. Datorită proiectului finanţat de statul elveţian, cei mai mulţi dintre ei beneficiază acum de apă bună, 24 de ore din 24.

O situaţie similară era şi la Cioreşti sau Vulcăneşti. Oamenii foloseau apa din fântâni, care nu respecta, întotdeauna, standardele de calitate pentru consumul uman.

41 de sisteme de alimentare cu apă livrează, acum, apă de calitate celor peste 67 de mii de locuitori din mediul rural, iar 64 de instituţii de învăţământ dispun de toalete curate şi confortabile.

Lucrările au fost finanţate prin Proiectul Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Moldova, în parteneriat cu ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, cu susţinerea Swiss Cooperation în Moldova şi Austrian Development Agency.
Similare
RECOMANDĂRI