Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova a fost marcată Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului

Astăzi în Republica Moldova este sărbătorită Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului. Dacă anii trecuţi, puţini îşi aminteau de această zi, de data aceasta, când medicii sunt în prima linie de luptă cu noul coronavirus, felicitările au curs cu duiumul. Politicienii, miniştrii, poliţiştii, carabinierii, salvatorii şi mulţi alţii. Toţii au ţinut să transmită un mesaj de mulţumire cadrelor medicale.

Practic se întâmplă de fiecare dată, când aproape eşti epuizat, nu mai ai puteri, te gândeşti să laşi şi să pleci. De Ziua lucrătorului medical, preşedintele Igor Dodon a scris un mesaj de felicitare pe o reţea de socializare şi a anunţat că a oferit mai multe distincţii de stat unor angajaţi din domeniu.

La rândul lor, speakearul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, au împărţit diplome de mulţumire.Poliţiştii, carabinieri şi salvatorii au ţinut, la rândul lor, să aducă un mesaj de mulţumire cadrelor medicale.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Republica Moldova s-au infectat peste două mii de angajaţi medicali, iar mai mult de 20 dintre ei şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor provocate de COVID-19.

 
Similare
RECOMANDĂRI