Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova a fost deschis un nou centru pentru însămânţarea artificială a albinelor regine

În Republica Moldova a fost deschis un nou centru pentru însămânţarea artificială a albinelor regine. Este vorba de un laborator mobil, procurat cu suportul financiar al Uniunii Europene şi amplasat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Noul laborator este dotat cu cele mai performante utilaje pentru însămânţarea albinelor, iar de serviciile acestuia vor putea beneficia apicultorii de pe ambele maluri ale Nistrului. 

NATALIA PORHUN, coordonator al proiectului: "Toţi apicultorii, care vor dori să facă inseminare artificială vor putea veni la centrul nostru.  Avem un jurnal, în care sunt trecute toate datele, care îl poate ajuta pe apicultor, să selecteze potrivit anumitor trăsături, specia pentru inseminare". 

Datorită inovaţiilor tehnologice ale noului laborator, apicultorii vor putea obţine o cantitate mai mare de miere. 

ION MAXIM, preşedinte, Asociaţia Apicultorilor din Moldova: "Implimentarea proiectului… mult mai bogată".

Specialişti internaţionali au instruit 300 de apicultori, care doresc să studieze şi să reproducă albine regine. 

MIHAIL PORHUN,  preşedinte, Asociaţia Apicultorilor din regiunea transnistreană: "Între 3 şi 5 ani trebuie să munceşti, ca să obţii un rezultat bun. Selectarea rasei pure, va aduce stabilitate, şi prezicerea rezultatelor". 

Acesta este cel de-al doilea laborator de acest fel din Republica Moldova. Pentru deschiderea lui, Uniunea Europeană a oferit 25 de mii de euro. 
Similare
RECOMANDĂRI