În perioada ultimului sunet, Fiscul a pus amenzi comercianţilor de flori în sumă totală de aproximativ 100 mii lei
Sursa foto:Noi.MD Vizualizari:

În perioada ultimului sunet, Fiscul a pus amenzi comercianţilor de flori în sumă totală de aproximativ 100 mii lei

În perioada 30-31 mai, Serviciul Fiscal de Stat a monitorizat activitatea a 16 pieţe autorizate de flori vii din ţară (67 gherete ce comercializează flori).

Volumul livrărilor înregistrate, conform datelor maşinilor de casă şi control, a constituit circa 700 000 lei. În perioada similară a anului precedent, volumul livrărilor înregistrat a constituit circa 500 000 lei, respectiv se atestă o majorare a volumului de livrări cu circa 200 000 lei sau cu 8,53 %.

Dinamica în ascendenţă a indicatorilor de vânzări a florilor vii în perioada sfârşitului lunii mai se atestă pe parcursul a doi ani consecutiv, de când procesul este monitorizat de SFS şi în timp au fost efectuate mai multe activităţi  de conformare fiscală. Astfel, comparativ cu zilele 30-31 mai 2017, veniturile din vânzări înregistrate în 2018 au sporit cu circa 400 000 lei sau cu peste 200 %.

Totodată, drept urmare a desfăşurării controalelor fiscale operative la comercianţii de flori vii, au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 59 000 lei şi amenzi contravenţionale în sumă de 32 300 lei, pentru neutilizarea echipamentelor de casă şi control şi desfăşurarea ilicită a activităţii de întreprinzător.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislaţiei în vigoare şi informează despre continuarea acţiunilor de verificare operativă a subiecţilor care activează în segmentul respectiv.

Similare
RECOMANDĂRI