În perioada stării de urgenţă toţi şomerii înregistraţi primesc ajutor social
Vizualizari:

În perioada stării de urgenţă toţi şomerii înregistraţi primesc ajutor social

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a informat că, pe durata stării de urgenţă, persoanele înregistrate cu statut de şomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază lunar de ajutor de şomaj în cuantum de 2.775 lei. Ajutorul se va acorda chiar dacă persoanele nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de ajutor de şomaj.

Potrivit Moldpres, şomerii care deja beneficiază de ajutor de şomaj sau au obţinut dreptul la ajutorul de şomaj în perioada stării de urgenţă, în cuantum mai mic decât 2.775 lei, vor beneficia de compensarea diferenţei dintre cuantumul ajutorului de şomaj acordat şi suma de 2.775 lei, până la ridicarea stării de urgenţă. 

Pentru a beneficia de ajutor de şomaj, persoanele care nu au statut de şomer urmează să se înregistreze la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa, pentru obţinerea statutului de şomer, conform legislaţiei în vigoare, şi solicitarea ajutorului de şomaj. 

Persoanele care au statut de şomer, dar nu beneficiază de ajutor de şomaj urmează să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa o cerere de solicitare a ajutorului de şomaj în cuantum de 2.775 lei. 

Pentru a beneficia de dreptul de ajutor de şomaj, persoanele sunt rugate să depună cereri de solicitare la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, prin poştă sau în format electronic, în a cărei rază îşi au domiciliul sau reşedinţa.

 Ajutorul de şomaj se plăteşte lunar de către Casa Naţională de Asigurări Sociale în baza informaţiilor prezentate de către subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă. 

Similare
RECOMANDĂRI