Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În perioada sărbătorilor de iarnă, în Chişinău vor fi organizate târguri, un patinoar în stradă şi concerte

În perioada sărbătorilor de iarnă, Chişinăul va avea târguri, patinoar în stradă şi concerte. Autorităţile municipale au anunţat că evenimente tradiţionale vor fi organizate în centrul oraşului şi în toate sectoarele. Startul sărbătorilor va fi dat în 1 decembrie, ora 17, când se vor aprinde luminiţele de pe străzile principale şi va fi inaugurat bradul de crăciun.

Odată cu relaxarea restricţiilor, autorităţile au decis să revină la o parte dintre activităţile tradiţionale de sărbători.  Principalele puncte de atracţie vor fi amenajate în centrul Chişinăului. În Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi amplasat un carusel şi un patinoar, iar scuarul Catedralei va găzdui bradul şi târgul de crăciun. Vor reveni comercianţii cu băuturi, bucate tradiţionale şi dulciuri.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „Cu păstrare distanţei a normelor impuse în această perioadă. Din păcate trebuie să recunosc că sunt puţini agenţi economici care doresc să participe în acest sens, am discutat şi cu camera de comerţ şi industrie, în continuare sunt în proces de discuţii”.

Vor fi decorate nu doar străzile ci şi parcurile, scuarurile şi chiar câteva troleibuze. Au fost indentificate mai multe locuri prin cartiere unde vor fi amenajate oraşele de crăciun şi târguri. Pe parcursul lunii decembrie se vor desfăşura concerte şi manifestaţii în aer liber, in sectoarele oraşului, dar şi în incinta sălilor de spectacol. În ajun de crăciun, pe 24 decembrie, Scuarul Catedralei va răsuna de muzică live şi colide.

Nu se ştie câţi bani va aloca Primăria pentru organizarea sărbătorile de iarnă. Autorităţile spun că toate calcule vor fi făcute mai târziu. Anul trecut, din cauza pandemiei. au lipsit tradiţionalele târguri şi concerte de sărbătoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI