În grădiniţele din capitală se atestă deficit de produse de igienă 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În grădiniţele din capitală se atestă deficit de produse de igienă 

În instituţiile de educaţie timpurie din sectoarele Centru, Botanica şi Buiucani ale municipiului Chişinău se atestă un deficit de produse de igienă, inclusiv lipseşte hârtia igienică. Direcţia generală educaţie, tineret şi sport anunţă că, potrivit unor calcule estimative, în prezent aceste produse sunt livrate instituţiilor preşcolare din economiile adunate în proporţie de 40%.

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei, Elena Vorotneac, a precizat că în acest an, cu titlul de excepţie, din economiile adunate, Direcţia a asigurat grădiniţele cu produse de igienă. Direcţia nu este obligată potrivit legii să facă acest lucru. Economiile au fost distribuite proporţional pe sectoare, iar acum grădiniţele din cele trei sectoare menţionate înregistrează un deficit de produse de igienă. Deficitul urmează să fie asigurat de către administraţiile grădiniţelor, care poate implica părinţii în acest sens.

Direcţia a dispus să fie evaluate necesităţile per copil în instituţiile de învăţământ preşcolar şi, ulterior, va planifica, în bugetul municipal pentru anul 2019, resurse materiale financiare suplimentare care vor asigura acoperirea în mărime de 100% a acestor produse.

De asemenea, administraţia Direcţiei dă asigurări că va monitoriza procesul de livrare a produselor de igienă pentru instituţiile de învăţământ preşcolar.

Similare
RECOMANDĂRI