În Chişinău nu vor mai fi troleibuze speciale pentru elevi: Serviciul este puţin solicitat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

În Chişinău nu vor mai fi troleibuze speciale pentru elevi: Serviciul este puţin solicitat

La o săptămână de la lansare, municipalitatea renunţă de astăzi, 6 septembrie, la rutele speciale de troleibuz pentru elevi, profesori şi părinţi cu copii. La şedinţa operativă de la Primărie, Vitalie Mihalache, şef interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, a declarat că săptămâna trecută au fost efectuate analize şi verificări în teren, care au arătat că acest tip de serviciu este puţin solicitat, transmite IPN.

„În special, vreau să mă refer la analiza traficului şi calitatea serviciului de transport public. S-a constat că transportul dedicat pentru elevi este unul mai puţin solicitat şi mai puţin valorificat, comparativ cu transportul de pasageri”, a menţionat Vitalie Mihalache, anunţând decizia de a renunţa la rutele speciale.

În intervalul orelor 06.50 şi 09.00, fiecare al patrulea troleibuz de pe mai multe rute era destinat exclusiv pentru transportarea copiilor spre şcoli şi grădiniţe. Cu aceste unităţi de transport, marcate corespunzător, puteau circula şi cadrele pedagogice. Practica a fost testată în anul şcolar trecut şi a fost reluată la 1 septembrie.
Similare
RECOMANDĂRI