În centrul capitalei va fi instalată o coloană de bronz, unde vor fi prezentate oraşele înfrăţite cu municipiul Chişinău
Sursa foto:https://chisinau.md Vizualizari:

În centrul capitalei va fi instalată o coloană de bronz, unde vor fi prezentate oraşele înfrăţite cu municipiul Chişinău

Un pilon informativ al localităţilor înfrăţite cu oraşul Chişinău va fi instalat pe str. Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului municipalităţii. Acesta va fi inaugurat chiar de hramul oraşului, pe 14 octombrie.

Dispozitivul din bronz va avea formă de coloană de 5,5 m înălţime, pe care vor fi instalate 8 plăcuţe cu denumiri şi distanţe (în kilometri) pe ambele faţade, ale celor 16 oraşe înfrăţite cu Chişinăul.

Partea superioară a construcţiei va fi iluminată de un felinar cu patru braţe. De asemenea, la baza coloanei va fi montat un panou cu QR codurile oraşelor înfrăţite, care va putea fi scanat pentru vizualizarea informaţiilor suplimentare.

Proiectul este realizat de sculptorul Andrei Dohotaru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova. Autorul declară că lucrarea va fi confecţionată în timp record, datorită metodei utilizate la turnarea clopotelor pentru lăcaşele de cult.

Costul proiectului este de circa 200 mii lei, surse alocate din bugetul local.

Similare
RECOMANDĂRI