SOCIAL

Imagini şocante au apărut, astăzi, pe reţelele sociale. O femeie din Republica Moldova îşi ameninţă cu moartea băieţelul de doar 4 ani

Imagini şocante au apărut, astăzi, pe reţelele sociale. O femeie din Republica Moldova îşi ameninţă cu moartea băieţelul de doar 4 ani pentru că nu reuşeşte să danseze alături de ea. Autorităţile au început o anchetă. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Femeia este din Străşeni şi în imagini se vede cum îşi forţează şi ameninţă copilul.

Poliţia, Procuratura şi Comisia pentru Drepturile Copilului din Străşeni au inceput o anchetă.

DIANA DETCO ofiţer de presă, Poliţia Republicii Moldova: „Inspectoratul de Poliţie din Străşeni şi direcţia Investigarea infracţiunii informatice a INI s-au autosesizat imediat când au apărut aceste segvenţe video s-a sesizat inclusiv comisia pentru drepturile copilului din Străşeni. Copilul urmează să fie investigat de psiholog şi medicul legist.  Ar putea să fie  decazuta din drepturi, daR  politia trebuie sa se expună”.

Viceprimarul raionului Străşeni ne-a declarat că femeia nu este la primul incident de acest fel şi era monitorizată de oamenii legii.

ION SCOBICI viceprimarul raionului Străşeni: „Copilul este în grija  mamei, copilul a fost la comisie a trecut examinarea medicală nu are careva leziuni urmează deja organele de drept să aprecieze, sa califice acţiunile dumneaiei. Lucrează şi poliţia şi procuratura pe cazul dat”.

Şi Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului urmăreşte acest caz de abuz.

AIA BĂNĂRESCU, Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului: „Părinţii trebuie să fie conştienţi, copiii nu sunt proprietatea lor şi orice acţiune întreprinsă trebuie să fie doar în interesul copiilor. Eu nu voi interveni pentru că sunt autorităţile respective care trebuie să intervină, pe parcurs voi interveni să văd cum a fost soluţionat cazul”.

Psihologii recomandă părinţilor să nu-şi expună copii pe reţelele sociale pentru că îi pun în pericol.

LILIANA  MAXIMENCO psiholog: „Copiii nu sunt propriile noastre extensii, care ne-ar compensa sau care ne-ar avantaja cumva şi noi i-am utiliza şi noi i-am exploata ca pe nişte embleme sociale, care să ne reprezinte dorinţele şi frustrăril noastre. Orice element de constrângere, orice agresiune îşi lasă sechele asupra psihicului copilului, ulterior noi îl vedem în comportament, ulterior noi îl vedem în  timp că el se acutizează, înstrăinează copilul de părinţi”.

În 2020, doar la Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului pentru Copii s-au înregistrat aproape 200 de cazuri de abuzuri. Jumătate dintre victime au vârsta între 11 şi 15 ani.