Iluminare stradală extinsă pentru locuitorii oraşului Străşeni
Sursa foto:obiectivbr.ro Vizualizari:

Iluminare stradală extinsă pentru locuitorii oraşului Străşeni

Primăria oraşului Străşeni a beneficiat de trei milioane de lei pentru extinderea reţelei de iluminare stradală din localitate.

Banii au fost obţinuţi în cadrul Programului de granturi “Infrastructura socială şi eficienţă energetică 2018”, finanţat de Banca Germană de Stat pentru Dezvoltare KfW, fiind implementat de Fondul de Investiţii Sociale în Moldova.  Programul este la cea de-a doua etapă şi va susţine proiecte de dezvoltare în mai multe localităţi urbane şi rurale din Republica Moldova, stabilite recent în urma unui concurs.
 
“Grantul va fi folosit pentru extinderea sistemului public de iluminare stradală. Urmează să fie evaluată situaţia în ansamblu pe oraş, după care, pentru realizarea proiectului şi valorificarea  celor trei milioane de lei,  vor fi selectate străzi din toate sectoarele oraşului”, au precizat pentru MOLDPRES surse de la Primăria Străşeni.
 
În afară de iluminarea stradală, Guvernul Germaniei susţine încă un proiect pentru Străşeni. Este vorba de programul de îmbunătăţire a infrastructurii de apă în Regiunea de Centru a Republicii Moldova. Acesta prevede construcţia apeductului magistral Chişinău–Străşeni–Călăraşi, precum şi extinderea sistemului intern de aducţiune şi canalizare.
 
La prima etapă a acestui proiect Guvernul Germaniei a alocat 16,5 milioane de lei, iar, conform evaluării, în următorii ani se preconizează să fie efectuate lucrări în valoare de 56 milioane de euro pentru Străşeni şi Călăraşi,  scrie MOLDPRES.
Similare
RECOMANDĂRI