IGSU va participa în cadrul Exerciţiului Internaţional North Macedonia 2021
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

IGSU va participa în cadrul Exerciţiului Internaţional North Macedonia 2021

În perioada 18 -23 septembrie angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă participă în cadrul Exerciţiului Internaţional de gestionare a consecinţelor North Macedonia 2021.

Delegaţia este reprezentată de şeful IGSU general- maior Mihail Harabagiu. Aplicaţiile urmează a fi desfăşurate în oraşul Ohrid, Republica Macedonia de Nord. Exerciţiul este organizat de Centrul Euroatlantic de Coordonare  a Răspunului la Dezastre  al NATO şi are drept scop schimbul de bune practici privind răspunsul la situaţii de urgenţă de orice amploare.

Potrivit scenariului în Macedonia de Nord a avut loc un cutremur de pământ devastator care a creat mai multe situaţii de urgenţă în care este necesară implicare salvatorilor pentru gestionarea crizei. Angajaţii din cadrul serviciilor pentru situaţii excepţionale din mai multe ţări vor răspunde solicitărilor de ajutor pentru a depăşi consecinţele crizei.

Angajaţii IGSU din Republica Moldova vor fi în calitate de observatori, dar şi  urmează să participe în situaţii tactice de căutare salvare urbană. Pe parcursul aplicaţiilor, echipele salvatorilor din mai multe ţări vor efectua operaţiuni de salvare de la înălţime, gestionarea crizelor în caz de situaţii excepţionale chimice, biologice şi nucleare, vor depăşi consecinţele inundaţiilor, dar şi vor participa în simulări virtuale combinate. În total în cadrul exerciţiului internaţional urmează să participe peste 45 de ţări.

Similare
RECOMANDĂRI