IGSU continuă măsurile de prevenire contra COVID-19
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

IGSU continuă măsurile de prevenire contra COVID-19

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI continuă informarea populaţiei privind necesitatea respectării regulilor de protecţie contra COVID-19. Activitatea de prevenire desfăşurată de IGSU în toate regiunele Republicii Moldova are drept scop prevenirea răspândirii epidimiei prin informarea constantă a cetăţenilor.

Astfel, pe parcursul săptămănii curente acţiunele de prevenire au avut loc în localităţile din raioanele Donduşeni, Edineţ, Căuşeni, Călăraşi Cimişlia şi UTA Găgăuzia. Salvatorii au atenţionat cetăţenii despre riscurile infectării cu coronavirus de tip nou. Angajaţii IGSU le-au înmânat oamenilor peste 120 pliante informative privind măsurile esenţiale care pot preveni răspândirea infecţiei COVID-19, dar şi au îndemnat populaţa să evite aglomeraţiile, contactul cu persoanele care manifestă simptome de gripă sau răceală.

Totodată, oamenii au fost rugaţi să acopere nasul şi gura când strănută, precum şi să se spele cât mai des pe mâini cu apă şi săpun sau să folosească dezinfectanţi pe baza de alcool pentru igienizarea. Deasemenea, salvatorii au vorbit despre importanţa purtării măştilor de protecţie în transportul comun şi locuri publice închise, dar şi despre respectarea distanţei sociale de minim un metru.

În total, în activităţile recente de informare au fost implicaţi peste 15 de angajaţi din cadrul IGSU cu 10 unităţi de tehnică. Acţiuni similare intreprinse de salvatori şi pompieri în toate raioanele ţării sunt organizate în suportul Campaniei lansate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale cu genericul „Ai grijă, opreşte răspândirea COVID-19, salvează vieţi”
Similare
RECOMANDĂRI