Havuzurile Hotelului Naţional, salubrizate de persoane sancţionate cu muncă neremunerată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Havuzurile Hotelului Naţional, salubrizate de persoane sancţionate cu muncă neremunerată

Havuzurile nefuncţionale din preajma Hotelului Naţional au fost salubrizate cu implicarea persoanelor sancţionate cu muncă neremunerată în folosul comunităţii. Chiar dacă havuzurile nu sunt proprietate publică, lucrările şi le-a asumat Pretura sectorului Centru.

Solicitată de IPN, Angelina Mistreţ, vicepretor, a spus că autorităţile s-au autosesizat după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe fotografii cu deşeurile aruncate în havuzuri. „Este vorba despre centrul oraşului, inima Chişinăului, unde trebuie să fie menţinută curăţenia. Ne-am angajat să fim responsabili de aceasta”, a spus Angelina Mistreţ.

Vicepretorul menţionează că, oricine ar face curăţenie în zonă, autoritatea locală sau agentul economic, este important ca cetăţenii să nu mai facă mizerie. „Sperăm că oamenii vor începe să se trezească, să înţeleagă că suntem în anii două mii şi trebuie să ne comportăm altfel. Mai ales că tindem să avem o cultură europeană, unde aşa ceva nu se permite”, a mai spus vicepretorul.

Pretura a fost nevoită să solicite implicarea persoanelor aflate la muncă neremunerată, deoarece nu are suficienţi angajaţi în domeniul salubrizării.

În septembrie anul trecut, Agenţia de presă IPN a scris că havuzurile din faţa Hotelului Naţional, care sunt nefuncţionale din momentul în care hotelul s-a închis, au ajuns o groapă de gunoi, în care trecătorii aruncă sticle, PET-uri şi alte resturi menajere. Primarul interimar de atunci, Ruslan Codreanu, a dispus antrenarea serviciilor municipale de specialitate pentru a curăţa havuzurile. Dar oamenii au continuat în să arunce resturi în zonă.
Similare
RECOMANDĂRI