Guvernul a aprobat schimbarea destinaţiei unor terenuri pentru reabilitarea drumurilor naţionale a Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul a aprobat schimbarea destinaţiei unor terenuri pentru reabilitarea drumurilor naţionale a Republicii Moldova

Cabinetul de miniştri a aprobat proiectul hotărârii cu privire la transmiterea şi schimbarea categoriei de destinaţie a câtorva terenuri, care vor fi folosite în lucrările de reabilitare şi extindere a unor drumuri naţionale.

 Este vorba despre porţiunile de drum R1 Chişinău-Ungheni-frontiera cu România (segmentul de drum km 63-Bahmut-Romanovca) şi M3 Chişinău-Comrat-Giurgiuleşti-frontiera cu România (segmentul de drum Ciumai-Vulcăneşti).

Potrivit proiectului, terenurile vor fi trecute din destinaţia agricolă  în categoria de terenuri destinate industriei, transporturilor şi telecomunicaţiilor. În consecinţă, acestea urmează să fie transmise din administrarea Întreprinderilor pentru pentru Silvicultură Ungheni şi Cahul în gestiunea Administraţiei de Stat a Drumurilor. 

În cazul în care din fondul forestier vor fi  scoase terenuri acoperite cu pădure, valorificarea masei lemnoase se face de către unităţile silvice de stat, iar beneficiarul este obligat să repare prejudiciul în modul stabilit de legislaţie. Astfel,  Agenţia Proprietăţii Publice,  în comun cu unităţile silvice de stat vor asigura identificarea unor terenuri pentru împădurire, cu transmiterea acestora în fondul silvic de stat, în termen de 6 luni. 

Cheltuielile prevăzute la defrişarea arborilor şi schimbarea categoriei de destinaţie vor fi achitate de către Administraţia de Stat a Drumurilor, conform proiectului de execuţie.

Similare
RECOMANDĂRI