Guvernul a aprobat noi modele de acte de identitate. Ce modificări au fost introduse
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul a aprobat noi modele de acte de identitate. Ce modificări au fost introduse

Guvernul a aprobat miercuri, 6 noiembrie, noi modele pentru unele acte de identitate din sistemul naţional de paşapoarte. Acestea vor fi puse în circulaţie când va fi epuizat stocului de cartele, dar nu mai târziu de 1 aprilie 2020.

Potrivit proiectului de hotărâre cu privire la aprobarea noilor modele de acte, din descrierea conţinutului tuturor tipurilor de acte de identitate vor fi excluse datele cu privire la grupa sangvină. Totodată din descrierea conţinutului tuturor tipurilor de paşapoarte şi documente de călătorie va fi exclusă informaţia cu privire la culoarea copertei acestor documente.

O altă modificare vizează substituirea denumirii câmpului de date ”Reşedinţa" cu ”Reşedinţa temporară" în permisele de şedere provizorie pentru cetăţenii străini (IR), în permisele de şedere provizorie pentru apatrizi (IC) şi în buletinele de identitate provizorii (BP).

Totodată, se prevede substituirea câmpului de date ”Reşedinţa" cu câmpul ”Domiciliul" în buletinul de identitate pentru beneficiarii de protecţie umanitară (IH) şi elaborarea fişei de însoţire la buletinul de identitate pentru beneficiarii de protecţie umanitară, pentru aplicarea menţiunii privind reşedinţa temporară.

Totodată, în perioada de la 10.10.2018 şi până la punerea în circulaţie a noilor modele de acte se vor elibera buletine de identitate şi permise de şedere cartele (semifabricate) în care nu se indică grupa sangvină a titularului în câmpul respectiv, acesta fiind completat cu semnul ”<".

Potrivit documentului aprobat de guvern, toate tipurile de acte de identitate din sistemul naţional de paşapoarte aflate în circulaţie vor rămâne valabile până la expirarea termenului acestora, dacă nu intervin situaţii în care acestea devin nevalabile.

Similare
RECOMANDĂRI