Grădiniţele din Chişinău vor avea un regim special în perioada vacanţei de vară
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Grădiniţele din Chişinău vor avea un regim special în perioada vacanţei de vară

Grădiniţele din Chişinău, în perioada vacanţei de vară: iunie-august 2019, vor lucra în regim special. Numărul de grădiniţe funcţionale se va micşora. Începând cu data de 3 iunie 2019, în 123 de grădiniţe din totalul de 159, va fi suspendată activitatea.

Chiar dacă activitatea unei grădiniţe dintr-un anumit sector va fi sistată, pe parcursul vacanţei de vară, părinţii care au solicitat frecventarea în această perioadă, vor putea să-şi ducă copiii la o altă grădiniţă din apropiere. Prin urmare, părinţii vor depune o cerere în acest sens la grădiniţa frecventată de copil, fără necesitatea motivării acesteia.

Măsura luată de autorităţile publice locale vine ca urmare a reducerii numărului copiilor în grădiniţe pe durata sezonului estival, insuficienţa angajaţilor în blocurile alimentare ale instituţiilor, creşterea duratei programului de muncă al personalului (12 ore) din cauza concediilor anumitor angajaţi, organizarea lucrărilor de reparaţie pe timp de vară etc.

Programul de activitate al grădiniţelor va fi stabilit astfel, încât să fie respectate drepturile legale ale copiilor, părinţilor şi angajaţilor instituţiilor nominalizate. Pentru a stabili graficul de lucru al grădiniţelor din sectoarele Chişinăului, Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport a desfăşurat sondaje vizavi de frecventarea grădiniţelor în perioada de vară, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI