Grădiniţele din Chişinău sunt pregătite pentru primirea copiilor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Grădiniţele din Chişinău sunt pregătite pentru primirea copiilor

Instituţiile preşcolare din municipiul Chişinău au achiziţionat toate materialele pentru prevenirea infecţiei cu coronavirus şi sunt pregătite pentru primirea copiilor, susţine primarul municipiului Chişinău, care menţionează că municipalitatea a luat toate măsurile pentru pregătirea instituţiilor preşcolare de deschidere.

„În cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscrişi peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale în sumă de 4 milioane 442 mii de lei”, a scris Ceban.

Primarul Chişinăului a adăugat că direcţiile de educaţie din sector au achiziţionat, în mod centralizat, dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe, termometre infraroşu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măşti de protecţie pentru angajaţii din blocurile alimentare şi punctele medicale, viziere, scrie Moldpres.

Ion Ceban a specificat că în toate instituţiile preşcolare au loc cursuri de instruire pentru toate cadrele angajate - directori, educatori, asistenți de educatori şi asistente medicale, bucătari, care vin să familiarizeze personalul cu activitatea de instruire a preşcolarilor în timp de pandemie.

Decizia pentru redeschiderea grădiniţelor va fi luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi, după şedinţa săptămânală cu primul ministru şi preşedintele Parlamentului, că se va propune ca după 15 iulie să se discute despre posibilitatea deschiderii instituţiilor preşcolare de învăţământ.

Similare
RECOMANDĂRI