Grădiniţa nr. 101 din Băcioi şi-a reluat astăzi activitatea, după reparaţie capitală
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Grădiniţa nr. 101 din Băcioi şi-a reluat astăzi activitatea, după reparaţie capitală

Astăzi a fost redeschisă, după reparaţie capitală, grădiniţa nr. 101 din comuna Băcioi, localitate din componenţa municipiului Chişinău. Valoarea totală a proiectului este de 1,13 milioane lei, dintre care 800 de mii de lei au fost alocaţi din bugetul municipal.

Lucrările de reabilitare a sediului instituţiei preşcolare au fost desfăşurate pe parcursul anului curent şi se referă la: schimbarea acoperişului, termoizolarea tavanelor şi a pereţilor exteriori, modernizarea reţelelor inginereşti, renovarea grupurilor sanitare, precum şi construcţia unui sistem de ventilaţie. De asemenea, sălile de grupe au fost mobilate, iar blocul alimentar a fost dotat cu tehnică nouă de gătit.

În context, viceprimarul municipiului Chişinău, Angela Cutasevici, a efectuat o inspecţie la sediul grădiniţei nou renovate, pentru a se asigura de calitatea lucrărilor executate, dar şi de felul cum autorităţile locale vor asigura măsurile de siguranţă pentru combaterea răspândirii COVID-19, după reluarea activităţii instituţiei preşcolare.

„De pe urma implementării cu succes a acestui proiect vor avea de câştigat copiii, care vor beneficia de condiţii excelente şi prietenoase, pentru a creşte şi se dezvolta în siguranţă. Este important ca toţi care vor frecventa această instituţie, să fie satisfăcuţi de condiţiile create, iar autorităţile vor depune eforturi în continuare pentru reabilitarea instituţiilor educaţionale municipale", a menţionat Angela Cutasevici.

Grădiniţa nr.101 din  comuna Băcioi a fost dată în exploatare în anul 1968, iar de atunci sediul instituţiei nu a beneficiat de intervenţii capitale sau renovare. Aici sunt instituţionalizaţi 50 de copii.

Similare
RECOMANDĂRI