Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grădiniţa de copii din Băcioi, unde s-au intoxicat mai mulţi copii, şi-a sistat activitatea temporar

Cauzele intoxicaţiei de care au suferit nu sunt, deocamdată, cunoscute. Activitatea institutiei a fost, temporar, oprită.

Dintre cei aproape 50 de copii care frecventau grădiniţa, 33 s-au îmbolnăvit. Alaturi de ei, şi doi adulţi care lucrau în instituţie au ajuns la spital. Părinţii au început să ceară ajutorul medicilor încă de ieri, când au observat că micuţii se simt din ce în ce mai rau.
 
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică au fost astăzi la Băcioi, pentru investigaţii.
 
Cauza intoxicării în masă nu este cunoscută, deocamdată, iar rezultatele probelor prelevate din alimentele consumate de copii vor fi abia peste o săptămână.
 
Cei mai mulţi dintre micuţi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii din Chişinău.

Cei doi adulti şi încă doi copii au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Toma Ciorba" iar alti cinci copii sunt la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii, numărul 1. Patru micuţi, care au suferit forme mai uşoare ale bolii, se tratează acasă.

Am încercat să vorbim şi cu angajaţii grădiniţei însă aceştia au încuiat uşile şi nu au vrut să vorbească în faţa camerelor de luat vederi. Anul acesta, la sfârşitul lunii mai, 14 copii de la o grădiniţă din oraşul Râbniţa s-au intoxicaţi cu înălbitorul folsit pentru curăţarea unui ceainic.
Similare
RECOMANDĂRI