Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grădina zoologică din Chişinău se va îmbogăţi cu noi specii de animale

Zilele acestea, grădina zoologică din Chişinău se va îmbogăţi cu 9 specii de animale, dintre care 6 sunt noi.

Vicedirectorul menajeriei, Roman Creţu, spune că este vorba de lemuri, maimuţe Samiri, dar şi jderul cu gâtul galben, care va fi cumpărat de la o grădină zoologică din regiunea Habarovsc, Rusia. Animalele vor ajunge în Republica Moldova cu avionul. De asemenea, până în vară, va ajunge la zoo Chişinău şi o familie de lei, cumpărate de la o menajerie din Slovacia. Asta după ce, la sfârşitul anului 2020, leul şi cele două leoaice care erau la zoo au murit de bătrâneţe. În total, la menajeria din Chişinău sunt peste o mie de animale şi păsări din 131 de specii.

Vicedirectorul menajeriei, Roman Creţu, spune că este vorba de lemuri, maimuţe Samiri, dar şi jderul cu gâtul galben, care va fi cumpărat de la o grădină zoologică din regiunea Habarovsc, Rusia. Animalele vor ajunge în Republica Moldova cu avionul. De asemenea, până în vară, va ajunge la zoo Chişinău şi o familie de lei, animalele cumpărate de la o menajerie din Slovacia. Reamintim că la sfârşitul anului 2020, leul şi cele două leoaice care erau la zoo au murit de bătrâneţe. În total, la menajeria din Chişinău sunt peste o mie de animale şi păsări din 131 de specii.

ROMAN CREŢU, vicedirectorul Grădinii Zoologice Chişinău: "6 specii sunt în total noi, care nu am mai avut, 2 specii de râs african, caracal şi seraval, o sa fie animalute interesante de genul rozatoarelor de Patagonia. Lemuri şi maimuţe Samiri". 
Similare
RECOMANDĂRI