Gestul la care a recurs un cetăţean ucrainean pentru a-şi vedea iubita din R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Gestul la care a recurs un cetăţean ucrainean pentru a-şi vedea iubita din R. Moldova

Autorităţile din Ucraina nu i-au permis trecerea frontierei de stat, iar dorul „arzător” de concubina din R. Moldova a motivat un tânăr să încalce legislaţia frontalieră. Poliţiştii de frontieră din Tudora au reţinut persoana în timp ce traversa clandestin hotarul moldo-ucrainean.

Astăzi, în jurul orei 02:00, dispeceratul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-1 a fost alertat de către grănicerii ucraineni precum că a fost văzută o persoană la linia de frontieră comună. Operativ, grupa de intervenţie s-a deplasat în regiune, mai exact pe direcţia  localităţilor Palanca – Udobnoe, unde au şi reţinut un bărbat. Aproximativ 500 de metri de la semnul de frontieră, persoana a reuşit să înainteze spre interiorul R. Moldova. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au legitimat un cetăţean al Ucrainei, în vârstă de 28 de ani, cu viza de domiciliu în oraşul Izmail. 

În declaraţii, tânărul a precizat că a încercat anterior legal să intre în Republica Moldova, însă fără succes, fiindu-I de fiecare dată refuzată autorizarea trecerii frontierei din partea ucraineană. În cele din urmă şi-a propus pe căi ilegale să ajungă în R. Moldova, la concubină, locuitoare a satului Palanca. 

În prezent, cetăţeanul ucrainean este reţinut şi plasat în izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Căuşeni. Pe numele acestuia poliţiştii de frontieră au iniţiat cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art.362 (al.1) CP al RM.

Similare
RECOMANDĂRI