Gestionarii blocurilor locative sunt îndemnaţi să combată ambrozia
Vizualizari:

Gestionarii blocurilor locative sunt îndemnaţi să combată ambrozia

Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare din Chişinău face apel către gestionarii blocurilor locative municipale să cureţe ambrozia de pe teritoriile pe care le au în gestiune.

Şeful Secţiei amenajare şi salubrizare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că planta este frecvent întâlnită pe marginea drumului, dar şi în curţile de bloc. „Facem apel către gestionarii blocurilor locative să întreprindă măsuri de combatere a ambroziei”, a menţionat Vasile Efros. Responsabilul spune că în alte state, bunăoară în România, cei care nu curăţă ambrozia de pe proprietăţi sau de pe terenurile din gestiune riscă amenzi.

Ambrozia este deosebit de periculoasă mai ales după polenizare. În ultimii ani, pe teritoriul Republicii Moldova, planta, numită în popor şi iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustiei, se răspândeşte rapid. Creşte pe marginea drumului sau pe terenurile lăsate pârloagă, în grădini, printre culturile de cereale şi de floarea-soarelui. Este periculoasă întrucât provoacă alergii, iar la sfârşitul verii şi începutul toamnei este unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic.

Similare
RECOMANDĂRI