Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fundaţia Est-Europeană a lansat zeci de proiecte pe ambele maluri ale Nistrului

După trei ani de activitate si proiecte pentru a construi punţi intre cele două maluri ale Nistrului, Fundaţia Est-Europeană a contabilizat rezultatele, în cadrul unui târg naţional al iniţiativelor locale. La eveniment au participat organizaţii neguvernamentale de la Chişinău şi Tiraspol, dar şi agenţi economici care şi-au deschis afaceri în stânga Nistrului cu fonduri europene.

Cu ajutorul Fundaţiei Est-Europene au fost implementate zeci de proiecte sociale. Au fost deschise şi două întreprinderi sociale, centre de asistenţă juridică şi de asistenţă a consumatorilor.

Cu ajutorul fondurilor europene a fost fondat şi un teatrul social. Scenetele sunt inspirate din viaţa tinerilor de pe cele două maluri ale Nistrului. Actorii sunt adolescenţi din grupurile de risc social.

Prin intermediul Fundaţiei Est-Europeane au fost organizate şi cursuri de instruire privind sănătatea reproducerii pentru persoane cu dizabilităţi.

Proiectul "Construim punţi, depăşim bariere - construim punţi între societatea civilă şi comunităţile de pe ambele maluri ale Nistrului" este implementat în perioada 2017-2019 de către Fundaţia Est-Europeană. Finantarea este de peste un milion de euro, bani oferiţi de Uniunea Europeană şi Guvernul Suediei.
Similare
RECOMANDĂRI