Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Freedom Made In Moldova”, proiectul care educă tânăra generaţie în spiritul valorilor democratice fundamentale

300 de elevi, de ambele maluri ale Nistrului, s-au întâlnit astăzi la Chişinău pentru discuta despre libertatea de exprimare, în cadrul proiectului "Freedom Made In Moldova". Evenimentul a fost organizat de Laboratorul de iniţiative pentru Dezvoltare şi îşi propune să contribuie la educarea tinerei generaţii, astfel încât să îşi exprime opiniile şi ideile fără frică şi fără să se cenzureze.

Sala teatrului "Satiricus Ion Luca Caragiale" din Chişinău a fost astăzi neîcăpătoare pentru că sute de elevi din şase raioane ale Republicii Moldova au participat la o discuţie privind dreptul lor la liberă exprimare.
 
„De multe ori percepţia noastră a maturilor despre liberate diferă de cea a copiilor, dar probabil şi lumea e frumoasă că este diferită. Chiar dacă ne naştem liberi trebuie să învăţăm ce înseamnă libertatea”, spune Lucia Caciuc, şefa Direcţiei municipale de protecţie a drepturilor copilului.

În cadrul evenimentului, bibliotecile din localităţile elevilor au primit în dar seturi de cărţi cu autografele autorilor.
 
La final, participanţii au urmărit spectacolul "Made in Moldova!" în care este abordată problema abuzurilor din societate, inclusiv cele care ţin de libertatea de exprimare. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al fundaţiei germane "Friedrich Naumann".
Similare
RECOMANDĂRI