FOTO/VIDEO. Situaţie de urgenţă la o grădiniţă, au fost sparte 6 termometre
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO/VIDEO. Situaţie de urgenţă la o grădiniţă, au fost sparte 6 termometre

În după amiaza zilei de 7 noiembrie angajaţii IGSU au fost alertaţi la o grădiniţă de pe strada N. Costin din capitală, după ce mai multe termometre cu mercur s-au spart. Pătrunderea mercurului pe suprafeţe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar şase din ele s-au spart.

La faţa locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul.În  încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceştia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituţiei. Specialiştii au întreprins acţiuni de îndepărtare a substanţei, iar zona a fost curăţată. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgenţă serviciile competente în situaţii de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrunderea a substanţei pe suprafeţe e necesar deschiderea ferestrelor şi închiderea uşilor pentru a evita intoxicaţia dar şi pătrunderea vaporilor în alte încăperi.

Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc. Salvatorii nu recomandă colectarea substanţei prin utilizarea aspiratorului, sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.
Similare
RECOMANDĂRI