FOTO. Un tânăr de 21 de ani, salvat de IGSU după ce a căzut într-o peşteră adâncă de 350 de metri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Un tânăr de 21 de ani, salvat de IGSU după ce a căzut într-o peşteră adâncă de 350 de metri

În seara zilei de 28 noiembrie salvatorii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au intervenit pentru a salva tânăr de 21 de ani, care lunecându-se în peşteră Surprizelor din oraşul Criuleni a rămas blocat în strâmtoarea peşterii la adâncime de 350 m.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 19:02. La faţa locului pentru efectuarea misiunii de salvare sinistratului au intervenit 3 echipe de salvatori. Aceştia au reuşit să recupereze bărbatul, utilizând echipamentul din dotare. Pe parcursul misiunii salvatorii au comunicat permanent cu tânărul şi au evaluat starea acestuia.

După misiunea dificilă, care a durat o oră, angajaţii IGSU au scos în siguranţă persoana din peşteră. În urma incidentului bărbatul a obţinut o fractură la picior fiind internat la spitalul raional din Criuleni. La moment viaţa persoanei este în afară oricărui pericol. Circumstanţele cazului se stabilesc. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în 29 situaţii de risc.Similare
RECOMANDĂRI