FOTO. Salvatorii au simulat intervenţia în cazul unui seism care a afectat oraşul Comrat şi au înlăturat consecinţele
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

FOTO. Salvatorii au simulat intervenţia în cazul unui seism care a afectat oraşul Comrat şi au înlăturat consecinţele

Salvatorii au desfăşurat săptămâna trecută aplicaţii la protecţia civilă pe teritoriul UTA Gagauzia, în oraşul Comrat. Conform scenariului, un seism puternic, produs în regiunea Vrancea, România, a afectat infrastructura oraşului.

În urma cutremurului a fost întreruptă energia electrică, iar în mai multe blocuri au izbucnit incendii. Seismul a provocat şi alunecări de teren. Pentru gestionarea situaţiilor de criză a fost convocată Comisia pentru Situaţii Excepţionale raională, unde a fost instituit un punct de dirijare a acţiunilor în situaţii de risc.

Echipele de pompieri au intervenit la o staţie de clor, unde, potrivit scenariului, s-a depistat scurgerea substanţelor nocive, iar o persoană a suportat intoxicare cu clor. În acelaşi timp, echipele de descarcerare şi medici au participat la simularea unui accident rutier în apropierea satului Budjak, unde şoferul a rămas blocat în maşină, iar alţi 15 pasageri au avut de suferit. În teren s-a organizat triajul medical, dar şi primul ajutor calificat cu transportarea la spital a victimelor.

La o altă locaţie, s-a identificat un focar de rabie. Formaţiunile de protecţie civile au conlucrat la fortificarea unui baraj de protecţie care risca să cedeze în urma ploilor torenţiale cu rafale de vânt puternic.

Astfel de aplicaţii sunt desfăşurate conform planului pentru pregătire şi verificarea capacităţilor formaţiunilor protecţiei civile la nivelul raional pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale.
Similare