FOTO. Pietonii care traversează neregulamentar, vinovaţi în aproape 50% din accidentele rutiere
Sursa foto:INP Vizualizari:

FOTO. Pietonii care traversează neregulamentar, vinovaţi în aproape 50% din accidentele rutiere

Ieri, 12 octombrie, Inspectoratul Naţional de Patrulare a desfăşurat operaţiunea „Pietonul” pe întreg teritoriul ţării. În baza unei analize efectuate de către INP, au fost stabilite sectoarele de drum, unde au avut loc cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Agenţii de patrulare au sancţionat contravenţional în jur de 120 de persoane care traversau în locurile interzise cu amendă de la 150 până la 300 de lei, iar oamenii cu vârstă înaintată s-au ales doar cu o avertizare şi pliante informative.

Potrivit datelor statistice ale INP, timp de 9 luni ale anului curent, pe drumurile naţionale au avut loc 633 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, 72 de persoane au decedat, iar 564 au fost traumatizate. Din numărul total, 254 de accidente rutiere s-au produs din vina pietonilor care nu traversau regulamentar, soldate cu 37 de persoane decedate şi 210 traumatizate.

Operaţiunea face parte din cadrul acţiunilor cu genericul “Săptămâna siguranţei rutiere” şi are drept scop prevenirea implicării pietonilor în accidentele rutiere.

Inspectoratul Naţional de Patrulare mizează pe conştiinţa, atât a conducătorului auto, cât şi a cetăţeanului la contribuirea diminuării numărului accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor.

Similare