FOTO. La pescuit fără actele necesare şi cu unelte pescăreşti interzise
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. La pescuit fără actele necesare şi cu unelte pescăreşti interzise

Poliţiştii de frontieră au reţinut două persoane aflate la pescuit pe malul lacului de acumulare Costeşti-Stânca. Bărbaţii au neglijat atât regulile de aflare în zona de frontieră cât şi au acţiunat ilicit utilizând unelte pescăreşti interzise.

În dimineaţa zilei de ieri, 24 martie curent, patrula Poliţiei de Frontieră au observat doi tineri care scoteau din apă o plasă utilizată pentru prinderea peştelui. Aceştia deţineau o barcă gonflabilă, iar plasa din monofilament avea o lungime de 100 m în care era prins 2,5 kg de peşte.

Audiaţi, tinerii în vârstă de 34 şi respectiv 20 de ani au comunicat că sunt locuitori ai satului Vărătic, raionul Rîşcani, scopul lor fiind de a prinde peşte pentru consum personal.

În consecinţă, uneltele au fost ridicate şi amlasate în camera de păstrare a corpurilor delicte la SPF Cuconeştii Noi. Poliţiştii de frontieră au întocmit proces contravenţional pe art. 332 al. (1) prin care bărbaţii vor achita o amendă de 12 u.c. pentru aflarea fără permis în zona de frontieră, iar pentru pescuit ilicit aceştia riscă o altă amendă contavenţională conform art. 114 al. (1).

În prezent se desfăşoară acţiuni suplimentare prin carese urmăreşte elucidarea obiectivă a  cazului dat.

Similare
RECOMANDĂRI