FOTO. În Chişinău au fost depistate peste două mii de pacheţele cu marijuană şi 12 brichete de haşiş cu logo specific aplicat în Maroc 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. În Chişinău au fost depistate peste două mii de pacheţele cu marijuană şi 12 brichete de haşiş cu logo specific aplicat în Maroc 

Ofiţerii de investigaţie au destructurat un grup infracţional  specializat în producerea, contrabanda şi comercializarea drogurilor de tip marijuană şi haşiş. Astfel, au fost reţinute patru persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani, iar în cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate peste două mii de pacheţele cu marijuană - doze pregătite pentru comercializare consumatorilor, precum şi 12 brichete de haşiş cu logo specific aplicat în Maroc. 

Ca urmare a percheziţiilor efectuate în Chişinău, poliţiştii au ridicat aproximativ 3 kg de marijuană, 1,3 kg de haşiş, bani în suma de 50640 lei proveniţi din activitate infracţională.
 
Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 800 000 lei. Un gram de marijuană fiind realizat la preţul de 150 - 250 de lei.

În context, au fost efectuate mai multe achiziţii de control, fiind identificate locurile de depozitare a drogurilor şi stabilit rolul fiecărui membru în parte.
 
Astfel, la 5 iunie 2019, a fost demarată operaţiunea de reţinere pe teritoriul capitalei, iniţial fiind reţinute două persoane în momentul realizării drogurilor. Ulterior, au fost reţinute alte două persoane printre care şi liderul grupului infracţional.


 

Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată în instanţa de judecată, suspecţii riscă închisoare de la 7 la 15 ani.
 

 
 
Similare
RECOMANDĂRI