FOTO. Un centru de informare turistică a fost deschis la Tiraspol cu sprijinul Uniunii Europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Un centru de informare turistică a fost deschis la Tiraspol cu sprijinul Uniunii Europene

Turiştii care intenţionează să viziteze stânga Nistrului pot afla detalii despre destinaţiile din regiune la un centru de informare turistică, inaugurat la Tiraspol. Acesta este unul dintre proiectele Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD.

Centrul de Informare Turistică de la Tiraspol va coopera cu un centru similar care va fi deschis în curând la Chişinău, datorită finanţării din partea Uniunii Europene. „Centrele vor face schimb de informaţii şi vor promova atracţiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului”, a menţionat Natalia Ţurcanu, director executiv al Asociaţiei Naţionale a Turismului Receptor din Moldova.

„Centrul de Informare Turistică din Tiraspol este un avantaj pentru cei care îşi obţin veniturile prin deservirea turiştilor, atât externi, cât şi interni", afirmă Ludmila Ţehovici, şefa Complexului turistic „Dnestrovski sad” din stânga Nistrului.

Centrul de Informare Turistică din Tiraspol va fi deschis zilnic între orele 9:00 şi 18:00. Vor fi consultate grupurile de turişti, dar şi călătorii individuali.

Centrul a fost creat în baza unei platforme de cooperare stabilită de Agenţia pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol şi Asociaţia Hotelurilor şi Restaurantelor din Republica Moldova.

Consultaţiile despre destinaţiile turistice sunt oferite gratuit în limbile rusă şi engleză. Vizitatorii pot găsi aici diverse broşuri, ghiduri şi cumpăra suvenire autentice ale meşterilor locali.

Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea autorităţilor locale, organizaţiilor societăţii civile şi reprezentanţilor comunităţii de afaceri în activităţi comune în domeniile de dezvoltare a afacerilor şi îmbunătăţirea infrastructurii comunităţilor. Programul are un buget total de 10 milioane de euro, furnizat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD.


Similare
RECOMANDĂRI