FOTO. Alte două acte false, depistate la frontieră, iar un bărbat şi-a modificat data de valabilitate a unui document
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Alte două acte false, depistate la frontieră, iar un bărbat şi-a modificat data de valabilitate a unui document

Angajaţii Poliţiei de Frontieră au depistat la trei conaţionali cu acte falsificate. În două cazuri, cetăţenii au apelat la intermediari pentru a le obţine, iar al treilea, personal şi-a perfectat documentul. Incidentele au fost consemnate ieri, 15 septembrie, în punctele de trecere a frontierei Cahul, Sculeni şi Leuşeni.

Primul bărbat ar fi achitat 250 de euro pentru un permis de conducere moldovenesc neveridic. Bărbatul de 43 de ani, originar din oraşul Leova, s-a prezentat la controlul de frontieră în calitate de pasager al unei maşini de ocazie. Conform analizei de risc, poliţiştii de frontieră din PTF Cahul au supus unui control mai amănunţit mijlocul de transport şi pasagerii, care urmau să ajungă la Galaţi, România.

Ca urmare, în portmoneul cetăţeanului a fost depistat permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autorităţile naţionale pentru categoriile B şi C. Din primele cercetări s-a constatat că permisul nu corespunde unui act autentic. În declaraţii, bărbatul a relatat că în anul 2015, aflându-se la muncă în Franţa, ar fi luat legătura cu un intermediar care l-a ajutat să obţină permisul, fiind asigurat că nu va avea probleme cu angajarea la muncă în baza acestui document.

La ieşirea din ţară prin PTF Sculeni a fost identificat în fluxul de pasageri al cursei R. Moldova – Germania alt cetăţean al R. Moldova care deţinea un permis de conducere „fantezist”. Deşi bărbatul de 44 de ani susţine că a fost şcolarizat în Israel, totuşi acesta a fost ajutat de un conaţional să obţină permisul, contra sumei de 500 de euro. 

În al treilea caz, semnalat la PTF Leuşeni, poliţiştii de frontieră au deconspirat tertipul unui şofer, care personal şi-a printat o asigurare auto internaţională „Cartea Verde”. Chişinăuianul de 48 de ani s-a prezentat la volanul unui Renault Megane. Acesta efectua o deplasare din R. Moldova în Franţa. La audieri, bărbatul a declarat că documentul original expirase şi din proprie iniţiativă a modificat perioada de valabilitate.

Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate şi urmează să fie supuse expertizei. În continuare, poliţiştii de frontieră vor cerceta cazurile sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind deţinerea şi folosirea actelor oficiale false.

Similare
RECOMANDĂRI