Folosirea necorespunzătoare a instalaţiilor pe gaz a ucis o persoană şi rănit-o pe alta
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Folosirea necorespunzătoare a instalaţiilor pe gaz a ucis o persoană şi rănit-o pe alta

Două persoane au avut de suferit în urma utilizării instalaţiilor conectate la gaze naturale. Primul caz în care a decedat o femeie în vîrstă de 72 de ani a avut loc ieri în oraşul Taraclia.

Din primele cercetări s-a stabilit că persoana a conectat soba la o instalaţie alimentată cu gaz natural, care s-a dovedit a fi defectă. Femei a fost găsită moartă de rude şi vecini. Se presupune că aceasta s-a intoxicat cu gazul natural emanat în încăpere. Toate circumstanţele şi cauza producerii situaţiei urmează a fi stabilite de organele de resort.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vîrstă de 24 de ani a avut loc  ieri în localitatea Boşcana, raionul Criuleni. Aici persoana a încercat să aprindă aragazul, în urma cărui fapt s-a produs o deflagraţie, iar bărbatul a primit arsuri de gradul III, fiind internat de urgenţă în spitalul raional. Incendiu în locuinţă nu s-a produs. Toate circumstanţele exploziei urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă oamenii să fie foarte prudenţi la exploatarea instalaţiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii recomandă persoanelor să consulte un specialist în domeniu înaintea utilizării acestora, iar în caz de defecţiune să nu fie exploatate pînă acestea nu sunt aduse în stare tehnic funcţionale. Potrivit datelor IGSU pe parcursul ultimelor 24 de ore echipele de salvatori şi pompieri au fost solicitaţi în 11 situaţii de risc. 

Similare
RECOMANDĂRI