Focurile de artificii, interzise de Hramul Chişinăului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Focurile de artificii, interzise de Hramul Chişinăului

Lansarea focurilor de artificii în locurile publice în ziua de 14 octombrie, atunci când este marcat Hramul oraşului Chişinău va fi interzisă. O dispoziţie în acest sens a fost emisă astăzi de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit Primăriei Chişinău, decizia a fost luată în contextul exploziei produse acum câteva zile într-un bloc de locuit din sectorul Râşcani al capitalei şi „în semn de solidaritate cu victimele şi familiile acestora”.

Explozia care s-a produs sâmbătă, 6 octombrie 2018, a luat viaţa a patru persoane, potrivit ultimelor informaţii. În urma acesteia, au fost distruse mai multe apartamente din blocul de locuit.

Premierul Pavel Filip a dispus astăzi crearea unui grup de lucru care, în termen de o săptămână, va veni cu un plan de acţiuni care să conţină soluţii şi propuneri, astfel încât asemenea situaţii să nu se mai producă. După ce expertiza tehnică va fi gata, primăria Chişinău se va ocupa de lucrări de proiectare şi reabilitare a blocului.

Salvatorii au finalizat astăzi lucrările de intervenţie pentru demontarea construcţiilor instabile de la etajele afectate de explozie, după cinci zile de la producerea acesteia.

Similare
RECOMANDĂRI