Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Flashmob pentru a trage un semnal de alarmă: În acest an, în Republica Moldova, 254 de oameni şi-au pus capăt vieţii

Doar anul trecut, în Republica Moldova şi-au pus capăt zilelor 489 de oameni. Unii poate si-au spus - "Nimeni nu mă înţelege, sunt un ratat, pentru ce să mai trăiesc?" Sunt gânduri sumbre care pot fi fatale. Astăzi, când este marcată Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, se face apel către populaţie pentru a conştientiza gravitatea problemei. Trebuie acţionat fără întârziere atunci când se întâlnesc asemenea cazuri. De aceeea,  studenţii de la Universitatea Medicină şi Farmacie au organizat un flashmob pentru a trage un semnal de alarma.

La flashmob au fost implicaţi peste 40 de studenţi. Specialiştii spun că in cazul sinuciderilor, cea mai afectată categorie de vârstă este 13-16 ani. Adolescenţii sunt cei mai sensibili, cad în patima depresiei şi recurg la acţiuni necugetate precum suicidul.

În acest an, în Republica Moldova, 254 de oameni şi-au curmat viaţa, iar alţi 675 au avut tentative de suicid.

În Republica Moldova, în 2018, au fost înregistrate 489 cazuri de suicid. Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului este marcată din 2003. Organizatia Mondiala a Sănatatii îşi propune ca, până în anul 2020, să atingă obiectivul global de reducere a ratei de suicid cu 10%. Autorităţile îndeamnă cetăţenii să ceară ajutor specializat apelând la Linia Verde Antisuicid 060.806.623 sau să acceseze site-ul PentruViata.md. Totodată, pot apela la număr unic de urgenţă 112.
Similare
RECOMANDĂRI