Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fiecare locuinţă în care există butelii va fi dotată cu detectoare de gaz

Locuinţele în care sunt instalate butelii de gaz, vor fi obligatoriu dotate cu detectoare. Anunţul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după şedinţa săptămânală a formaţiunii. Intenţia guvernării este de a preveni eventuale tragedii similare celei care a avut loc sâmbătă noaptea, în sectorul Râşcani al Chişinăului.

Scopul iniţiativei PDM este de a preveni tragediile cauzate de explozia buteliilor de gaz defecte, instalate prin locuinţe. Prezenţa unui detector de gaz în casă, va permite prevenirea unor astfel de dezastre.

Guvernul urmează să asigure distribuirea gratuită a detectoarelor de gaz. Explozia de sâmbătă din sectorul Râşcani, în urma căreia 4 oameni şi-au pierdut viaţa nu este prima din ultimii ani care face atâtea victime.

În anul 2007 un bloc a sărit în aer la Soroca tot din cauza unei butelii de gaz. În 2016, 4 oameni au murit după ce o altă butelie de gaz a explodat în cafeneaua La Soacra din Piaţa Centrală. Iar în 2017, o fetiţă de numai 4 ani, din Făleşti, a murit tot în urma unei explozii în rezultatul căreia casa în care se afla s-a prăbuşit peste ea.

 
Similare
RECOMANDĂRI