Festivalul Strugurelui, la Cimişlia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul Strugurelui, la Cimişlia

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional al Strugurelui, cel mai de amploare eveniment dedicat producătorilor strugurilor pentru masă, va avea loc duminică, 25 august, la Cimişlia.

Potrivit administraţiei raionului Cimişlia, festivalul va avea loc pe bulevardul central din oraş, unde vor fi amenajate standuri expoziţionale. Vizitatorii vor avea posibilitatea să guste, precum şi să procure struguri. De asemenea, vor fi amenajate expoziţii de artizanat, un târg gastronomic şi unul şcolar.

La eveniment vor participa producători de struguri, de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi, meşteri populari.

În cadrul evenimentului va avea loc şi concursul „Strugurele gigant”, care se desfăşoară începând cu anul 2016. Atunci câştigător a devenit un strugure de 3,8 kilograme. Cei mai buni viticultori vor fi premiaţi la concursurile „Cel mai delicios strugure” şi „Cea mai bună prezentare a producătorilor la Festival”. De asemenea, va fi desfăşurat concursul „Cea mai bună prezentare a meşterilor populari la Festival”.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, co-organizator, va desfăşura concursul „Viţa de Aur”. După premierea învingătorilor, Festivalul va continua cu un program artistic, susţinut de orchestra de muzică populară „Rapsozii”.
Similare
RECOMANDĂRI