Femeia găsită moartă în Nistru ar fi fost asasinată. Poliţiştii au reţinut un bănuit
Sursa foto:Jurnalul National Vizualizari:

Femeia găsită moartă în Nistru ar fi fost asasinată. Poliţiştii au reţinut un bănuit

Presupusul asasin al femeii, care a fost găsită moartă în data de 13 iunie în râul Nistru, în apropierea oraşului Vadul lui Vodă, a fost reţinut pe 16 iunie. Despre acest lucru a anunţat Procuratura municipiului Chişinău, oficiul Ciocana. Acţiunea a fost realizată în comun cu IP Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău.

În cadrul investigaţiilor, a fost identificată victima, care s-a dovedit a fi o locuitoare a capitalei, în vârstă de 41 ani. Expertiza medico-legală a arătat că femeia a fost omorâtă şi aruncată în apele râului Nistru.

Procurorii şi poliţiştii au identificat un suspect în acest caz. Este vorba despre un individ de 42 de ani, originar din raionul Criuleni, anterior judecat în Federaţia Rusă pentru diverse infracţiuni, inclusiv de două ori pentru omor.

Fiind audiat de procurori, bănuitul şi-a recunoscut faptele criminale, declarând cu lux de amănunte circumstanţele săvârşirii crimei. Potrivit informaţiilor acumulate, victima ar fi făcut cunoştinţă cu bănuitul în aceeaşi zi într-o cafenea din capitală, unde ar fi consumat împreună băuturi alcoolice. Ulterior, aceştia ar fi comandat un taxi cu care s-au deplasat în direcţia oraşului Vadul lui Vodă, coborând în apropierea unor vile. Între ei s-ar fi iscat un conflict, femeia fiind deposedată de lanţul de la gât, telefonul mobil, cerceii şi inelul din aur, agresată fizic şi sugrumată, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, corpul neînsufleţit a fost aruncat în râu.

Individul intenţiona să părăsească teritoriul ţării cu deplasarea în Federaţia Rusă, fiind încătuşat şi escortat în izolatorul Direcţiei de Poliţie Chişinău pentru 72 de ore. Asupra sa au fost depistate şi ridicate articolele din aur ale victimei.

Astăzi urmează să fie examinat demersul procurorilor privind aplicarea măsurii preventive - arest pentru 30 de zile. Bănuitul este cercetat penal pentru omor intenţionat şi riscă până la 20 de ani închisoare sau detenţie pe viaţă.
Similare