Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fata înecată în fluviul Nistru, căutată de salvatori cu drona

Au trecut 11 zile de când o fetită de 12 ani a căzut şi s-a înecat sub gheaţa fluviului Nistru. Corpul nu a fost găsit nici până acum, desi zeci de salvatorii şi scafandri au căutat zile în şir. Căutările continuă şi acum iar salvatorii folosesc o dronă pentru a verifica de la înălţime toată albia şi malurile Nistrului.

„Vom lucra cu drona. Vom examina minuţios cu ajujt foneli spuprafa şi malurile râului Nistru. Pucntul iniţial incepem de la satul Speia suntem la înălţime ăpentru a manevra cu succes aparatul – drona. Cum este vizibilitatea? Da, e bună vizibilitatea”, au spus salvatorii.

Echipa de salvatori a fost pe malurile Nistrului, în zonele Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă. Salvatorii comunică permanent cu poliţiştii de frontieră, cu angajaţii Portului Fluvial Varniţa, ai staţiilor de salvare şi cei ai staţiilor de pompare de pe malul apei. În misiunea de căutări au fost antrenaţi şi scafandri dar efortul lor nu a fost încununat de succes. Reamintim că, fetiţa de 12 ani a fost dată dispărută pe 23 februarie.

Fata s-a aventurat pe gheaţa Nistrului pentru a-şi face câteva fotografii. Gheaţa a cedat iar fata a căzut în apă. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor continua căutările până vor găsi corpul neînsufleţit al victimei. De la începutul anului 2021, în bazinele acvatice şi-au pierdut viaţa 7 oameni, printre care şi doi copii.
 
Similare
RECOMANDĂRI