Familiile social-vulnerabile din Chişinău vor primi ajutor sub formă de lemne pentru foc
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Familiile social-vulnerabile din Chişinău vor primi ajutor sub formă de lemne pentru foc

Primăria municipiului Chişinău informează că în sezonul rece 2020-2021, persoane şi familii social-defavorizate din capitală şi suburbii, vor beneficia de ajutoare sub forme de lemne pentru foc din partea autorităţilor publice locale. Beneficiari ai facilităţilor menţionate sunt cetăţenii ale căror locuinţe se încălzesc cu lemne. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Potrivit edilului capitalei, masă lemnoasă va fi acordată solicitanţilor în limita stocurilor disponibile acumulate la Întreprinderea Municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", ca rezultat al executării lucrărilor silvotehnice din aliniamentul stradal, în cadrul desfăşurării proiectelor de infrastructură.  

Astfel, precizăm că beneficiari ai ajutorului sub formă de lemne de foc sunt: oamenii în etate; persoanele cu dizabilităţi; şomerii înregistraţi la Agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă; familiile cu trei şi mai mulţi copii, cele monoparentale sau cu tutelă asupra copiilor rămaşi fără ocrotire părintească, cu vârsta de până la 18 ani; persoanele/familiile cu venituri mici.

Cetăţenii care fac parte din aceste categorii, sunt chemaţi să se adreseze direcţiilor teritoriale asistenţă socială şi la primăriile oraşelor, satelor (comunelor), pentru cetăţenii din teritoriile administrative respective, cu o cerere în acest sens.

Autorităţile municipale vor asigura transportarea lemnelor de foc la domiciliul beneficiarilor, atât în raza oraşului Chişinău, cât şi în suburbii, conform unui grafic aprobat. 

Similare
RECOMANDĂRI