Familiile cu mulţi copii din Nisporeni pot obţine o locuinţă socială
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Familiile cu mulţi copii din Nisporeni pot obţine o locuinţă socială

Tinerii şi familiile cu mulţi copii din raionul Nisporeni, care îşi doresc o locuinţă socială, pot depune o cerere la Consiliul raional până pe 1 noiembrie 2017, informează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş, a anunţat că a fost instituită o comisie locală, care va analiza cererile şi dosarele depuse. Termenul limită de depunere a cererilor şi dosarelor este 1 noiembrie 2017, scrie Radio Chişinău.

Managerul Unităţii de Implementare a proiectului de construcţie a locuinţelor sociale în Republica Moldova (UIP II), Iunona Lungul, a anunţat că sunt eligibile cinci categorii de beneficiari: persoane cu dizabilităţi severe; persoanele dezinstituţionalizate (orfani cu vârste cuprinse între 18 şi 21 ani); familiile cu trei şi mai mulţi copii minori sau familiile monoparentale ce cresc cel puţin 2 copii minori; familiile sau persoanele care întreţin copii cu dizabilităţi severe; familiile tinere în care cel puţin unul dintre membrii familiei este angajat în sistemul bugetar sau persoane sub 35 ani angajaţi ai instituţiilor bugetare în domeniul educaţiei, sănătăţii, asistenţei sociale.

Condiţia este ca ei să nu deţină în proprietate o locuinţă, să aibă venituri lunare mici şi să nu fi beneficiat de credite preferenţiale sau alte ajutoare din partea statului pentru a-şi construi sau procura o locuinţă. 

În primăvara anului 2015, în raionul Nisporeni a fost iniţiată construcţia a patru blocuri locative, în total 93 de apartamente sociale. Costul total al proiectului este de circa 2,8 milioane de euro. Banii sunt oferiţi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui împrumut oferit ţării noastre pe un termen de până la 20 de ani.

Similare