Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Familia unei femei acuză medicii unui spital privat din Chişinău de malpraxis

Familia unei femei acuză medicii unui spital privat din Chişinău de malpraxis. Potrivit lor, femeia ar fi murit în urma unei intervenţii chirurgicale de fertilizare in vitro, efectuată la sfârşitul lunii august. Rudele susţin că victima avea doar 30 de ani şi era perfect sănătoasă iar instituţia medicală ar încearca acum să muşamalizeze cazul. Contactacţi de TVR Moldova, administraţia spitalului, Ministerul Sănătăţii şi Poliţia au refuzat să comenteze cele întâmplate sau nu au răspuns la telefon.

Soţii Sîrbuleţ erau stabiliţi de 12 ani în Italia şi îşi doreau un copil. Deoarece nu l-au putut concepe pe cale naturală, au apelat la serviciile unei clinici private din Chişinău pentru procedura de fertilizare invitro. Soţul femeii susţine că, în timpul operaţiei, efectuate la sfârşitul lunii august, au apărut problemele.

ŞTEFAN SÎRBULEŢ soţul femeii: „A venit şeful clinicii şi a început să-mi lamureasca ca noi am facut procedura tot bine, dar ei i s-a oprit inima, noi am resuscitat-o, acum noi aşteptăm să se stabilizeze”.

Cristina Sîrbuleţ a fost dusă la Spitalul de Urgenţe şi a fost sub tratament timp de o săptămână. Medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Rudele victimei spun că operaţia ar fi costat aproape 3 mii de euro şi instituţia medicală nu ar fi oferit un bon fiscal şi nici explicaţii despre cele întâmplate.

VERONICA CERNOGAL naşa victimei: „Noi nu ştim exact carea afost situaţia, asta ne deranjează, la moment ne interesează cauza decesului ei. Cristina era absolut o persoana sanatoasă”.

Directorul clinicii a declarat pentru TVR MOLDOVA că nu poate comenta incidentul şi aşteaptă ca instituţiile abilitate să finalizeze ancheta.

Directorul clinicii: „Sunt plângeri la organele de drept, ministerul Sănătăţii.Când va fi situaţia clară atunci o să stăm de vorbă. -Dar totuşi ce s-a întâmplat, de ce a decedat femeia? -Eu încă o dată vă spun, nu vă dau niciun comentariu”.

Reprezentaţii Ministerului Sănătăţii şi cei din Poliţie nu ne-au răspuns la telefon pentru a oferi detalii. În astfel de cazuri se face o anchetă pentru a se stabili cauza morţii şi dacă se face cineva vinovat de tragedie.
 
Similare
RECOMANDĂRI