Falsuri în acte, depistate la controlul de frontieră
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Falsuri în acte, depistate la controlul de frontieră

O împuternicire notarială şi o asigurare auto, ambele cu semne vădite de falsificare, au constituit motiv de cercetare a doi conducători auto. Poliţiştii de frontieră din punctele de trecere comune Briceni şi Criva au identificat bărbaţii la intrarea în Republica Moldova.

Pentru formalităţile necesare la trecerea frontierei de stat, în PTF Briceni s-a prezentat un Volkswagen Sharan, înmatriculat în Lituania. Autovehiculul era condus de un cetăţean de 58 de ani, locuitor al regiunii Cernăuţi, Ucraina. În cadrul prezentării unui pachet de documente, poliţiştii de frontieră au depistat procura, eliberată de autorităţile lituaniene, care semnala mai multe elemente ce nu corespund unui document original. În declaraţii, conducătorul auto s-a arătat uimit de cele depistate, fiind convins că i-au fost perfectate actele în mod legal, deşi nu participase personal.

În PTF Criva, poliţiştii de frontieră au suplimentat controlul asupra unui cetăţean al Ucrainei, după ce a fost depistată asigurarea auto internaţională Cartea Verde falsificată. Bărbatul de 45 de ani s-a prezentat la volanul mijlocului de transport de marcă Volvo, model FH 440. Şoferul nu a putut explica falsul constatat în acte. 

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate şi transmise către expertiză. Bărbaţii s-au ales cu procese verbale de audiere şi constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361, al. 1 Cod Penal al RM. Dacă li se vor dovedi vinovăţia aceştia riscă amendă în mărime de până la de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Similare