Explicaţiile Poştei Moldovei în legătură cu graficele de primire a pensiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Explicaţiile Poştei Moldovei în legătură cu graficele de primire a pensiei

Pensionarii care îşi ridică pensia la oficiul poştal o fac la o anumită dată, pe care fiecare beneficiar o cunoaşte. Precizările în cauză au fost făcute de Viorica Podoleanu, responsabilă pentru relaţiile cu mass-media la Poşta Moldovei, contactată de IPN în contextul declaraţiilor şefului statului, care a spus că se vor elabora grafice de eliberare a pensiilor pentru a evita aglomeraţia la oficiile poştale.

Graficul individualizat de primire a pensiilor este stabilit de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), iar în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, care impune respectarea distanţei sociale, o parte din pensionari vor trebui să aştepte afară, dacă se vor forma cozi. Pentru cei cu probleme de sănătate, Poşta Moldovei oferă serviciul de primire a pensiilor la domiciliu sau prin intermediul unei procure pe numele unei persoane de încredere.

Responsabila pentru relaţiile cu mass-media la Poşta Moldovei a precizat că fluidizarea accesului persoanelor în oficiile poştale se aplică odată cu declararea situaţiei de criză în ţară şi rămâne valabilă atât timp cât va impune situaţia.

Preşedintele ţării a comunicat astăzi că, începând cu săptămâna viitoare, o parte dintre pensionari vor primi pensiile pe card. În cazul pensionarilor care ridică pensia la oficiile poştale, vor fi create condiţii de fluidizare a accesului persoanelor în încăpere, pentru a evita îmbulzeala.

Similare
RECOMANDĂRI