Experienţa Estoniei în dezvoltarea turismului regional, preluată de specialişti din nordul Republicii Moldova
Sursa foto:adrnord.md Vizualizari:

Experienţa Estoniei în dezvoltarea turismului regional, preluată de specialişti din nordul Republicii Moldova

O delegaţie din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a efectuat o vizită de studiu în regiunea Pärnu (Estonia), acţiune din cadrul unui proiect comun de promovare a turismului.

Proiectul este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Universitatea Tartu Pärnu College din Estonia şi Universitatea de Stat din Moldova, scrie Moldpres.

Specialiştii din ţară noastră au vizitat mai multe obiective turistice din regiunea Pärnu, unde au avut posibilitatea să studieze experienţa unor organizaţii neguvernamentale şi antreprenori locali care activează în domeniul turismului. De asemenea, delegaţii s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Universităţii Tartu Pärnu College din Estonia, care le-au oferit informaţii relevante despre organizarea şi promovarea festivalurilor din Estonia, precum şi despre implicarea antreprenorilor locali în organizarea acestora. Totodată, delegaţia din nordul R. Moldova a avut parte de o excursie pe traseul turistic Tolksue bog, ce include mai multe puncte de interes, a participat la Festivalul Mielului din Uulu şi la Festivalul de muzică populară Viljandi, a vizitat câteva muzee şi case de vacanţă.

Deplasarea în Estonia face parte din proiectul „Împuternicirea femeilor şi tinerilor prin creşterea abilităţilor şi competenţelor lor în domeniul designului evenimentelor rurale şi serviciilor de ospitalitate". Programul are un buget de peste 45 mii de euro, iar banii sunt oferiţi de partenerii din Estonia. Proiectul este implementat în perioada august 2017 - ianuarie 2019.

Similare
RECOMANDĂRI