Episcopia de Bălţi donează 14 laptopuri elevilor de la liceele şi colegiile din Bălţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Episcopia de Bălţi donează 14 laptopuri elevilor de la liceele şi colegiile din Bălţi

Miercuri, 10 februarie, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de către PC Protoiereu Valeriu Cernei, vicar administrativ şi PC Preot Dorian Revenco, preot misionar în cadrul Episcopiei de Bălţi, a donat, elevilor de la liceele şi colegiile din municipiul Bălţi, douăsprezece din cele paisprezece laptopuri destinate pentru elevii din municipiu.

Astfel, Episcopul de Bălţi a vizitat şase instituţii de învăţământ din Bălţi: IP Liceul Teoretic „George Coşbuc” (director - Viorica Bujor), IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (director Nina Grapă), IP Liceul Teoretic „B.P. Hasdeu” (director Dumitru Babin), IP Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” (Elena Ungureanu), Colegiul de medicină (Andrei Sochircă), Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” (Anatol Moraru).

PS Antonie a spus că donaţia de laptopuri se înscriu în alte proiecte desfăşurate de Episcopia de Bălţi, prin care Instituţia Religioasă a Bisericii Ortodoxe Române încearcă să vină în ajutor, pe cât îi stă în putere, elevilor care doresc să înveţe, dar care întâmpină greutăţi de ordin material.

PS Antonie a menţionat că laptopurile constituie darul preoţilor şi credincioşilor români din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif.

Directorii liceelor şi colegiilor au mulţumit pentru daruri, menţionând că laptopurile sunt binevenite şi le va fi de mare folos tinerilor în procesul de învăţământ. Un cuvânt de mulţumire au rostit şi elevii beneficiari. 

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale cu sediul la Paris (Mitropolit - Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif) este alături de Episcopia de Bălţi, sprijinind activităţile sale social-filantropice. Cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale Episcopia de Bălţi a reuşit să doneze, la început de an şcolar, 101 de tablete educaţionale copiilor din cuprinsul Episcopiei de Bălţi şi să acorde elevilor de liceu, 11 burse „Mecena Vasile Stoescu”, în valoare de 700 lei, timp de zece luni. 
Similare
RECOMANDĂRI